Поліцейські врятували чотирьох жінок, які пішки з Красногорівки пройшли 12 км під обстрілами

Поліцейські врятували чотирьох жінок, які пішки з Красногорівки пройшли 12 км під обстрілами

Чотири жінки, з Красногорівки на Донеччині пройшли пішки 12 км через поле під обстрілами, щоб уникнути російських обстрілів. Поліцейські розшукали їх та доставили до пункту переселенців.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Серед них, 27-річна донька, її 50-річна мама та дві сусідки, 63 і 72 років. 

В останні дні російські окупанти зосередили всі сили на знищенні Красногорівки. В’їзд і виїзд з міста неможливий. Однак, попри небезпеку, люди наважуються залишати свої домівки та йдуть пішки, а поліція продовжує рятувати тих, хто опинився в пастці.

Донька з мамою, дві сусідки - усі вони втратили все. Їхні будинки було зруйновано та спалено. Тікаючи від окупантів, жінки змогли зловити зв’язок і викликати поліцію.  Поліцейські негайно вирушили в зону бойових дій і евакуювали знесилених мешканок, попри високу небезпеку.

“50 снарядів падає в один двір, і спробуй вижити! Виїжджати треба одразу, не чекати, як ми”, - розповідає Валентина. 

Наталя згадує, як росіяни розбомбили завод, а від будинків залишилися лише уламки. 

“Одній бабці вночі прилетіло в хату, прямо в ліжко, де вона спала… Так били, що цегла будинків перетворилась на муку, а по вулицях окремо лежали частини тіл. Людей ховали на городах… Коли виходили з міста, над нами свистіли кулі в наш бік, по ногах… Ми не знали, куди йти, йшли по інтуїції. Розуміли: якщо зараз не вийдемо, то не вийдемо ніколи”, – каже вона.

Олена розповіла, як дрон спостерігав за ними, і одразу після цього починався обстріл. 

Олена описала, як дрон виявив її та інших жінок. Після чого стався вибух, який пошкодив їхній гараж та викликав пожежу, яка перекинулася на будинок. Температура в укритті досягла критичних рівнів, через що вона отримала опіки. Після чого менше ніж за годину в подвір’я прилетіло 11 снарядів, які розвалили будинок. 

“Вибухова хвиля від КАБу по мені пройшла, з мене ніби обличчя зняли, тіло розділили й потім зібрали. З вух текла кров, я нічого не бачила, не чула, два тижні навіть встати не могла” , - розповідає вона. 

Вона розповіла про трагедії, що сталися з їхніми сусідами: деякі померли в завалених підвалах, інші стали жертвами артобстрілів.

“Ми бачили, як ворог влучив у бабусь і діда з паличкою, їх порвало на шматки… Літня пара жила з сином, сина поранило, й поки мати телефонувала “Білим янголам”, щоб забрали пораненого, стався новий обстріл, знесло пів голови”, - розповіла Олена. 

Вона пояснила, що якщо на телефоні ловиться зв’язок, над головою зависає дрон, після чого іншим дроном з вибухівкою, окупанти завдають удару.

Як писали “Ми-Україна” раніше, попри безперервні обстріли та атаки дронами, близько п'яти тисяч людей залишаються у Торецьку, і більшість з них прагнуть покинути небезпечну зону. Поліцейські продовжують свою рятувальну місію, незважаючи на смертельний ризик.

Головне