Поліцейські на Херсонщині евакуювали пораненого чоловіка з-під обстрілів

Поліцейські на Херсонщині евакуювали пораненого  чоловіка з-під обстрілів

Російські окупанти щодня обстрілюють з артилерії, мінометів, авіації та безпілотників прибережні селища Бериславського району на Херсонщині, післія одного з обстрілів поліцейські евакуювали пораненого чоловіка.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Незважаючи на смертельну небезпеку, у Золотій Балці та інших населених пунктах досі залишаються люди, переважно люди похилого віку. Через обстріли є жертви та поранені.

72-річний чоловік опинився під масованим артилерійським обстрілом у власному дворі. Він отримав мінно-вибухову травму, контузію, вогнепальні рани плеча, живота і стегна.

Працівники сектору поліцейської діяльності №1 (Нововоронцовка) на броньованому автомобілі вивезли пораненого чоловіка до безпечного місця, де на нього вже чекала карета швидкої допомоги.

Автомобіль медиків був атакований росіянами FPV-дроном, пошкодивши його. На допомогу пораненому вирушила друга бригада медиків. Їм вдалося дістатися до обумовленого місця, де поліцейські передали їм потерпілого.

Дружина постраждалого залишилась вдома долати наслідки обстрілів, після кількох годин після евакуації чоловіка, окупанти нанесли повторний удар по подвір'ю, який призвів до смерті 67-річної жінки.

“Поліція звертається до всіх, хто залишається жити під ворожими обстрілами. Якщо у вас немає можливості виїхати самотужки, звертайтеся до працівників поліції, представників місцевої влади або волонтерів, які безкоштовно евакуюють вас до більш безпечних територій. За потреби в інших регіонах країни евакуйовані отримують тимчасове житло, правову допомогу та подальшу підтримку влади й волонтерів у вирішенні нагальних питань”, - йдеться у повідомленні. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, влада Харківщини вирішила розширити зону примусової евакуації сімей з дітьми. Відповідне рішення було ухвалено під час засідання Ради оборони Харківської області.

Головне