Погорів на хабарі: заступника голова Запорізької облради відсторонили від посади

Погорів на хабарі: заступника голова Запорізької облради відсторонили від посади

Заступника голови Запорізької обласної ради тимчасово відсторонили від посади після виявлення його участі в наданні хабарів у розмірі понад 650 тисяч гривень за проведення медичних закупівель.

Цю інформацію оприлюднила пресслужба САП.

25 квітня 2024 року на прохання САП та НАБУ слідчий суддя ВАКС відсторонив від обов'язків заступника голови Запорізької обласної ради, який є також депутатом, через його участь у незаконній передачі коштів директору медичного закладу.

Ці кошти були передані для забезпечення перемоги відомих учасників господарської діяльності під час проведення медичних закупівель, а також для здійснення інших фінансових операцій від імені цього медичного закладу.

Заступника голови облради відсторонили на один місяць.

За підозрою, вони вчинили чотири випадки передачі фінансових коштів, які були задокументовані під час розслідування, на загальну суму понад 650 тисяч гривень. Дії підозрюваних кваліфікуються за частиною 4 статті 369 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російські окупанти атакували місто Дергачі у Харківській області, використовуючи керовані авіабомби. Кількість постраждалих зросла до чотирьох осіб.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.