Погода на Водохреще: чи варто чекати на сніг та морози

Погода на Водохреще: чи варто чекати на сніг та морози

Вже завтра, 6 січня, українці відзначатимуть день Богоявлення та Хрещення Господнього. Погода на свято, за прогнозами, буде переважно теплою, прийдешнє похолодання відчують лише жителі Чернігівщини та Сумщини, інформує синопткиня Наталка Діденко.

За її словами, в середньому по Україні температура повітря вдень триматиметься в межах +1...+5ºС, а у південних областях та на Закарпатті - +6...+11ºС.

"Дощ та мокрий сніг 6 січня пройдуть у західних та північних областях, на решті території України - без істотних опадів. У Києві Водохреще буде вологим, із мокрим снігом, вдень близько нуля", - повідомила Діденко. 

Вона нагадала, з вже з 7 січня в Україні прийдуть морози. Вдень температура очікується від -8ºС до -12ºС, в нічний час доби - від -10ºС до -17ºС. Жителів північний областей буде найхолодніше, стовпчики термометрів можуть опуститися до -22ºС.

"У центрі, на заході, сході та в південній частині - сніг, мокрий сніг, на півдні з дощем, ожеледь, налипання мокрого снігу, сильний штормовий вітер", - додала синопткиня. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Дніпрі відмовилися від офіційних заходів на Водохреще

Нагадаємо, про прихід 20-градусного морозу в Україну в період з 7 по 9 січня попереджала і заступниця керівника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталя Голеня.

Як писав "Ми-Україна" раніша, у КМВА не виключають, що на тлі настання холодів росіяни можуть знову почати бити по критичній інфраструктурі Києва. Місцева влада активно зайнялась підготовкою столиці до потенційних викликів.

Головне