У Києві очікується похолодання до -18ºС: скликано Раду оборони міста

У Києві очікується похолодання до -18ºС: скликано Раду оборони міста

Синоптики прогнозують стрімке зниження температурних показників для Києва. Морози у столиці у найближчий час можуть сягати -18ºС, інформує Київська МВА. 

Місцева влада не виключає, що на тлі настання холодів росіяни можуть знову почати бити по критичній інфраструктурі столиці. Зважаючи на ризики у Києві 5 січня відбулося засідання Ради оборони після час якого були напрацьовані алгоритми дій під час потенційних викликів. 

За підсумками засідання було вирішено наступне: 

  • робота Пунктів Незламності у столиці має бути цілодобовою, їх доукомплектують необхідними засобами; 
  • медичні заклади міста перевірять на готовність працювати у штатному режимі за умов виникнення критичної ситуації;
  • будуть здійснені необхідні заходи для недопущення замороження систем опалення житлових будинків.

У КМВА нагадали киянам, що для пошуку найближчого Пункту Незламності вони можуть скористатись інтерктивною мапою їх розташування у застосунку "Дія". Вона працює і без інтернету, проте для цього слід заздалегідь завантажити карту вибраного регіону у додатку.

"З 2022 року в Києві створено понад 1000 Пунктів Незламності. Зараз частина цих об’єктів вже розгорнуті, зокрема вони є в кожному районному відділку поліції Києва та ще 47 таких пунктів створені на базі ДСНС", - вказано у повідомленні. 

Нагадаємо, заступниця керівника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталя Голеня анонсувала морозну погоду в Україні з 6 по 8 січня. У північних, центральних та східних областях, за її прогнозом, буде найхолодніше - місцями і до 18-20 градусів морозу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, голова МОЗ Віктор Ляшко запевняв, що українські лікарні повністю готові до роботи під час блекаутів взимку, якщо такі будуть: "готовність, яка у нас сьогодні є, забезпечить функціонування безперебійне системи охорони здоров'я".

Головне