Погрози рф не завадять Британії підтримувати Україну, – МЗС

Погрози рф не завадять Британії підтримувати Україну, – МЗС

Голова Міністерства закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі заявив, що його країну не зупинять погрози "брязкання зброєю" з боку росії. Остання погрожує через постачання західної зброї в Україну.

На цьому міністр наголосив у коментарі AFP на полях міністерської зустрічі Організації економічного співробітництва і розвитку в Парижі.

"Ми ухвалили свідоме рішення, що не можемо дозволити ескалації риторики або брязкання зброєю з боку Володимира Путіна чи Кремля утримати нас від правильних дій", – заявив очільник зовнішньополітичного відомства Британії.

За його словами, з успіхами України на полі бою Москва буде "регулярніше і гучніше" обурюватись. До цього потрібно бути готовими.

Напередодні міністр закордонних справ росії Сергій Лавров заявив, що Захід нібито готується до того, аби продовжувати ескалацію війни. Він зазначив, що одна з модифікацій винищувачів F-16, які  отримає Україна, здатна нести ядерну зброю.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, британська розвідка заявила про інтенсифікацію бойових дій на багатьох ділянках фронту. При цьому максимізувалася ворожнеча між ПВК “Вагнера” і Міноборони рф. Як зазначається, за останні 48 годин відбулося значне посилення бойових дій на багатьох ділянках фронту, у тому числі на тих, де було відносно спокійно протягом кількох останніх місяців.

Раніше Президент Володимир Зеленський зустрівся із державним секретарем у закордонних справах, справах Співдружності націй і розвитку Великої Британії Джеймсом Клеверлі.

Головне