"Подорож" до Молдови: на Одещині прикордонники затримали 27 ухилянтів (відео)

Прикордонники Подільського загону спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР НПУ затримали 27 втікачів, які намагалися виїхати до Молдови. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Співробітники ДПСУ розповіли, що чоловіки звернулись за допомогою до адміна Telegram-каналу. Організатор мав отримати би від 4000 до 7000 доларів з кожного "користувача" на криптогаманець.

"До місця збору чоловіки добиралися власними силами – на поїзді, на таксі, а декого навіть підвозили жінки. Звідти мандрівники пішки попрямували до держрубежу, однак похід тривав не довго. В одному з сіл Подільського району усіх порушників затримали прикордонники", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на ухилянтів складені протоколи про адмінправопорушення за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України).

Нагадаємо, що на Буковині неподалік від державного кордону, була затримана група чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон до Румунії.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Україні виявили ще один спосіб незаконного переправлення ухилянтів за кордон. Двоє чоловіків намагалися виїхати з країни, заховавшись в обшивці багажника автомобіля.

Головне