Подоляк розкрив основні положення плану перемоги Зеленського

Подоляк розкрив основні положення плану перемоги Зеленського

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк описав план перемоги, який президент Володимир Зеленський представить своєму колезі у США Джо Байдену.

Про це він розповів у коментарі для РБК-Україна.

Основні положення плану перемоги

 

  • Військовий пакет. Цей пакет буде структуровано відповідно до поточної ситуації на фронті та аналізу подій у Курській області, зокрема, з точки зору використання вітчизняної зброї.
  • Патетичний примус росії. Україна сама визначає свою роль у світовій політиці і має право бути частиною будь-якого альянсу. Думки третіх країн не повинні впливати на вибір.
  • Економічний стимул передбачає залучення значних інвестицій у військове виробництво в Україні та перегляд санкцій проти росії, щоб вона змогла адекватно оцінити реальність.
  • Дипломатичний тиск на рф. Необхідно вести активну роботу з нейтральними країнами, які не розуміють, що росія руйнує міжнародне право в рамках якого вони й можуть домінувати та мати можливість формувати інші альянси.

 

Подоляк зазначив, що цей план не є пропозицією, а відображає логіку сучасного конфлікту та необхідні інструменти для його завершення. Він також підкреслив, що міжнародні партнери повинні підтримати Україну, щоб не допустити повернення людства до ери сили.

"Це якраз таки абсолютно чітке розуміння що таке сучасна війна, за що воює Росія і які потрібні інструменти, в якій кількості і скільки це вартує для того, щоб можна було цю війну правильно фіналізувати. І це не питання пропозицій. Це питання абсолютної логіки процесу", - додав він.

Раніше радник голови Офісу президента Сергій Лещенко заявив, що план перемоги президента Володимира Зеленського ґрунтується на тому, що міжнародні партнери дозволять Україні бити вглиб території росії.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер після зустрічі з Джо Байденом натякнув на можливість дозволу Україні на далекобійні удари по рф.

Головне