Події в Бучі були планом Кремля для знищення українців, - Урсула фон дер Ляєн

Події в Бучі були планом Кремля для знищення українців, - Урсула фон дер Ляєн

Трагедія у місті Буча Київської області на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну не було поодиноким епізодом. Це була частиною більшого плану Кремля зі знищення українського народу. Про це заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн на своїй сторінці в Тwitter.

"Те, що трапилося в Бучі рік тому, не було ізольованим епізодом. Ці холоднокровні страти були частиною більшого плану. Плану Кремля знищити українців. Їхню національну ідентичність. Сенс їхнього життя", - написала глава європейського відомства у соцмережі.

За її словами, усі злочинці, які винні у воєнних злочинах, будуть притягнуті до відповідальності. Крім того, вона заявила, що Україна і надалі буде отримувати підтримку від партнерів.

"Ми продовжуємо підтримувати зусилля, щоб забезпечити можливість притягнення Путіна до відповідальності за злочин агресії. У цьому контексті ми продовжуємо підтримувати створення спеціального трибуналу, якщо це необхідно для цього. Я хочу правосуддя в інтересах України та українців", - зазначила фон дер Ляєн.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, генпрокурор Андрій Костін заявив, що за час окупації російські військові вчинили в Бучанському районі Київської області більш ніж 9000 воєнних злочинів. За його словами, органи прокуратури повідомили про підозру майже сотні військових рф. До суду скеровано обвинувальні акти стосовно 35. Серед них — генерал-полковник, командувач Центрального військового округу рф, який безпосередньо керував захопленням Сумської, Чернігівської та Київської областей.

Головне