Почалося 4-денне перемир'я між Ізраїлем та ХАМАС

Почалося 4-денне перемир'я між Ізраїлем та ХАМАС

Почалося чотириденне перемир'я між Ізраїлем та ХАМАС. Про це повідомляє агентство Al Arabiya.

Це запровадили для звільнення заручників, утримуваних у Секторі Гази, в обмін на 150 палестинців, ув’язнених Ізраїлем.

Режим припинення вогню розпочався о 7 ранку і діятиме щонайменше чотири дні.

ХАМАС пообіцяв звільнити щонайменше 50 із 240 заручників, яких захопили під час нападу на Ізраїль 7 жовтня.

Нагадаємо, перемир'я між Ізраїлем та ХАМАСом, про яке сторони домовилися напередодні, розпочнеться вранці 24 листопада. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ Катару, пише The Times of Israel.

Попередньо відомо, що перемир'я розпочнеться о сьомій годині ранку в п’ятницю. Згодом розпочнеться процес передачі заручників ізраїльській стороні - він запланований на 16:00. Спочатку планується звільнення 13 ізраїльських заручників, що підтвердили у ХАМАСі. Першочергово будуть звільняти жінок та дітей.

Водночас у ХАМАСі заявили, що за кожного ізраїльського заручника буде звільнено 3 палестинських в'язнів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, 22 листопада стало відомо про те, що Ізраїль та ХАМАС досягли згоди щодо тимчасового припинення вогню та обміну заручниками. Припинення вогню повинно бути чотирьохденним. За цей час планується звільнення терористами ХАМАС близько 50 заручників, переважно жінок і дітей. Ізраїльська ж сторона погодилася звільнити 300 палестинських ув'язнених і затриманих. Це переважно чоловіки віком до 18 років. Також у списку на звільнення 13 ув'язнених за спроби терористичних нападів жінок. 

 

Головне