Побив чоловіка за відмову продати свою доньку: ідентифіковано окупанта (фото)

Побив чоловіка за відмову продати свою доньку: ідентифіковано окупанта (фото)

Правоохоронцям вдалось ідентифікувати російського військового, який під час окупації Харківської області майже до смерті побив чоловіка за відмову продати окупантам свою доньку.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора України в Telegram-каналі. Як зазначається, у квітні 2022 року у селі Первомайське Купʼянського району Харківщини військовий рф та інші окупанти вирішили помститися місцевому мешканцю. 

Напередодні росіяни зупинили чоловіка та його дружиною та малолітньою донькою на блокпосту. Окупанти побачили дитину та сказали, що дівчинка занадто красива і вони хочуть купити її за 200 тис. рублів. Батько дівчинки відмовився, через що спалахнув конфлікт. Пізніше окупанти наказали сім'ї їхати далі. Фігурант дуже здивувався через те, що велику суму чоловік не хоче продати свою дитину, повідомили в Офісі генпрокурора.

Згодом росіяни приїхали до будинку сім'ї та побили чоловіка ледве не до смерті. Потім підозрюваний та інші загарбники повели чоловіка на розстріл, а його дружину змусили залишитись вдома, адже пригрозили розстріляти її також. Чоловіка привели до місцевого будинку культури, знову побили його, зробили постріл у повітря, а потім - відпустили.

Крім того, під час окупації росіянин шукав табельну зброю. У серпні 2022 року він приїхав до села Зорянське на Куп’янщині та провів "обшук" у підприємця. Його невістка є українською поліцейською. Колаборанти "злили" окупанту інформацію, що чоловік переховує зброю невістки вдома. Російський військовий не знайшов зброю, тому побив чоловіка та поїхав.

Окупанту повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

окупант.jpg (122 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України викрила агента рф, який коригував ракетні удари по Слов'янську та Лиману.

Головне