По $5000 з особи: ще трьох порушників кордону зафіксувала камера прикордонників

По $5000 з особи: ще трьох порушників кордону зафіксувала камера прикордонників

Співробітники Держприкордонслужби повідомили про викриття та знешкодження групи осіб, брали участь в незаконному переправленню "ухилянтів" з України у Словаччину через держкордон. Виявити злочинців допомогли камери спостереження, які зафіксували їх рух поблизу українсько-словацького кордону, інформує ДПСУ.

"За кількасот метрів від держкордону оперативники затримали двох українців. Третій втікач – він же переправник – зупинився тільки після попереджувальних пострілів вгору. Ним виявився громадянин Словаччини", - йдеться у повідомленні відомства. 

Прикордонники також встановили, що до схеми з переправлення причетний ще один місцевий. Цінник на свої послуги він встановив на рівні 5000 доларів з однієї людини. 

Нині відбувають необхідні слідчі дії. 

Як відомо, напередодні, 15 листопада, працівники ДПСУ заявили про затримання чоловіка у Закарпатській області, який три дні блукав горами у спробі знайти кордон із Румунією та втекти з України. Чоловік сам зв'язався з рятувальниками, оскільки зрозумів, що йому не вдасться реалізувати заплановане своїми силами.

Нагадаємо, у перших числах листопада ДПСУ затримала на Закарпатті чоловіків, які хотіли на надувних "пончиках" переплисти річку Тиса та дістатися Румунії. За організацію "вояжу" на веселкових плавзасобах ухилянти заплатили 3000 та 5000 доларів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у листопаді працівники ДБР разом із СБУ розкрили та зупинили масштабну схему ухилення від мобілізації. У її основі були посадовці з дев'яти військкоматів із Києва і області.

Головне