Плюс ще 5000 Starlink: Польща передала Україні нову партію терміналів

Плюс ще 5000 Starlink: Польща передала Україні нову партію терміналів

Республіка Польща скерувала в Україну чергову партію терміналів Starlink, яка нараховує 5000 пристроїв. Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він розповів, що нові "старлінки" поїдуть на прифронтові території та об'єкти критичної інфраструктури, серед яких навчальні та медичні заклади.

В цілому на сьогодні, за оцінкою Мінцифри", працюють близько 47 000 таких пристроїв. Більшість з них держава отримала завдяки домовленостям відомства з міжнародними донорами та партнерами. Найбільше надала саме Польща - 19 500.

Як відомо, минулого місяця SpaceX випустила третє покоління термінала Starlink. Станція є більшою за розмірами й споживає більше енергії, однак забезпечує кращу якість звʼязку. Водночас сам термінал став легшим і тоншим.

Нагадаємо, ще у жовтні "Пункти незламності" відновили роботу майже на 100 вокзалах по всій Україні. Такі пункти працюють у Херсоні, Миколаєві, Краматорську, Слов'янську, Києві, Львові та інших населених пунктах, "фактично на всіх вокзалах країни", запевняють в УЗ. На території "Пунктів незламності" люди можуть скористатися інтернетом, підключення до якого здійснюється через Starlink. Також ці пункти забезпечені резервним електроживленням.

Як писав "Ми-Україна" раніше,  в Україні вдалося відновити або частково відновити 847 об'єктів медичної інфраструктури, які були пошкоджені діями росії. Окупанти вщент зруйнували 195 медзакладів.

Головне