Платні камери у СІЗО принесли Україні 21,5 мільйона гривень з 2020 року

Платні камери у СІЗО принесли Україні 21,5 мільйона гривень з 2020 року

Платні камери у СІЗО принесли Україні 21,5 мільйона гривень з 2020 року, тобто з моменту їх запуску. Про це повідомив заступник міністра юстиції з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Орлов.

За його словами, кошти надійшли до спецфонду Міністерстві юстиції. "Забронювати" камеру можна на сайті Мін’юсту. Вартість послуги становить від 290 гривень до 1000 гривень за добу.

Якщо бронювати не поденно, а на тиждень чи місяць, то будуть знижки, зазначив Орлов.

"Дещо в якості жарту" запустили подарункові сертифікати на платні камери, і від них уже надійшла частина коштів. За його словами, "послуга не користується шаленим попитом, але є свої клієнти", - додав Орлов.

У той же час міністр юстиції Денис Малюська розповів, що для Києва бронювання платної камери коштує близько 13 000 гривень на місяць.

Платні камери з поліпшеними умовами (зокрема, з холодильниками і телевізорами) запустили в Україні 8 травня 2020 року. Отримані кошти Мін’юст витрачає на ремонт звичайних камер.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, під час моніторингу Хмельницького слідчого ізолятора (СІЗО) були виявлені численні порушення. Зокрема, принизливе ставлення з боку працівників СІЗО, відсутність укриття та присвоєння особистих коштів засуджених. Працівники Департаменту заявили також про порушення права засуджених на приватність. У СІЗО порушено права на працю та захист від експлуатації. 

Головне