Планували продаж російської зброї: СБУ викрила на Донеччині двох ділків

Планували продаж російської зброї: СБУ викрила на Донеччині двох ділків

Служба безпеки України викрила в Донецькій області двох ділків, які планували продаж "трофейної" російської зброї кримінальному авторитету.

Про це повідомила пресслужба СБУ в Telegram-каналі. Як зазначається, це озброєння українські військові здобули у важких боях під Бахмутом на Донеччині. У зловмисників, серед іншого, вилучили понад 60 автоматів та кулеметів та російські протитанкові гранатомети.

Партію такої зброї ділки намагались продати представникам криміналітету в Дніпропетровській області. Обох фігурантів викрили у момент, коли вони намагались продати сім автоматів Калашникова, серед яких - новий АК-12.

Затриманими є контрактники із однієї з військових частин ЗСУ. Раніше вони були відряджені на Донеччину. Вони разом облаштували схрон на території приватного домоволодіння, щоб тримати там озброєння.

Чоловікам оголосили про підозру за ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Їм обирають запобіжні заходи.

1.jpg (200 KB)

3.jpg (210 KB)

2.jpg (117 KB)

Нагадаємо, співробітники СБУ у Чернівецькій області затримали злочинну групу, яка отримувала понад 100 000 доларів щомісяця, організовуючи виїзд за кордон ухильників від призову до армії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала ще двох інтернет-агітаторів, які пропагували прокремлівські погляди. Одного з них спіймали у Харкові, а іншого - в Івано-Франківську. Зловмисники використовували анонімні акаунти в соцмережі "Одноклассники", де публікували антиукраїнські повідомлення та репости від пропагандистів росії.

Головне