Героїзували окупантів: СБУ викрила ще двох прихильників "руського миру"

Героїзували окупантів: СБУ викрила ще двох прихильників

Служба безпеки України затримала ще двох інтернет-агітаторів, які пропагували прокремлівські погляди. Одного з них спіймали у Харкові, а іншого – в Івано-Франківську.

Про це пише пресслужба СБУ.

Зловмисники використовували анонімні акаунти в соцмережі "Одноклассники", де публікували антиукраїнські повідомлення та репости від пропагандистів росії. Вони виправдовували збройну агресію рф проти України, героїзували окупантів та співчували колишньому СРСР.

43c162e79ddf07d00e2ddb0aa009889b.jpeg (344 KB)

На Прикарпатті виявили агітатора, який популяризував бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнер" та поширював фейкові "новини з фронту". Він також намагався дискредитувати українських захисників на передовій та оборонців Авдіївки. Зловмисника, який має кримінальне минуле та використовував мобільний телефон та комп’ютер для поширення пропаганди, попередили про підозру за виправдання та героїзацію агресії рф.

У Харкові затримали прихильника "рашизму". Його звинувачують у "ностальгії" за колишнім срср та надіях на захоплення східного регіону України. Фігуранту оголосили про підозру, йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Розслідування обох справ триває, а за злочини загрожує до 8 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, співробітники СБУ у Чернівецькій області затримали злочинну групу, яка отримувала понад 100 000 доларів щомісяця, організовуючи виїзд за кордон ухильників від призову до армії.

Угруповання, яке використовувало незаконні маршрути, пропонувало "гарантований захист" та консультування щодо нелегального перетину кордону. Організатор обіцяв своїм клієнтам "захист" від правосуддя, якщо їх затримають під час нелегального перетину кордону.

Вартість "послуг" оцінювали від трьох до п'яти тисяч доларів США залежно від терміновості виїзду.

Як писав "Ми-Україна" раніше, понад пів тисячі населених пунктів в 10 областях залишилися без електрики.

Головне