Південна Корея розглядає відправку до України розвідників та експертів з тактик ворога, – Newsweek

Південна Корея розглядає відправку до України розвідників та експертів з тактик ворога, – Newsweek

Південна Корея розглядає можливість направлення до України військових спеціалістів та співробітників розвідки на тлі повідомлень про відправку північнокорейських військ до росії. Про це повідомляє видання Newsweek.

За даними розвідки, КНДР планує направити до рф 12 тисяч бійців спецпризначення, з яких 1500 вже перебувають на Далекому Сході. У відповідь на це Сеул готує "поетапні заходи", які включають відправку до України фахівців з північнокорейської військової тактики та офіцерів розвідки.

Південнокорейські спеціалісти зможуть надавати допомогу в допитах полонених північнокорейських військових, виступати перекладачами та консультувати українську сторону щодо тактики та військової доктрини КНДР.

Крім того, Міністерство оборони Південної Кореї вперше заявило про готовність розглянути можливість надання Україні летальної зброї. Раніше допомога Сеула обмежувалася гуманітарною підтримкою.

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль у розмові з генсеком НАТО Марком Рютте різко засудив військову співпрацю між Пхеньяном і Москвою. Тим часом Кремль утримується від коментарів щодо участі північнокорейських військових у війні, називаючи відповідні повідомлення "суперечливою інформацією".

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга повідомив, що мав зустріч з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, під час якої обговорили підтримку суверенітету України та розвиток співпраці в оборонній сфері.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністр оборони США Ллойд Остін наголосив, що українські заводи виробляють одні з найкращих безпілотників у світі.

Головне