Південь Бразилії накрили потужні дощі: нині вже відомо про майже 40 загиблих (фото)

Південь Бразилії накрили потужні дощі: нині вже відомо про майже 40 загиблих (фото)

Потужні дощі накрили південь Бразилії, внаслідок чого вже загинули 39 осіб. Про це пише Reuters з посиланням на дані місцевої влади.

Найскладніша ситуація спостерігається у штаті Ріу-Гранді-ду-Сул.

Згідно з прогнозами, кількість загиблих буде рости, оскільки місцезнаходження багатьох досі не встановлено - нині зниклими безвісти вважаються 68 осіб. 

Також повідомляється, що близко 24 тисяч осіб були змушені покинути свої домівки. 

"Ці цифри можуть суттєво змінитися протягом наступних днів, коли ми отримаємо доступ до більшої кількості регіонів", - заявив губернатор Ріу-Гранді-ду-Сул Едуардо Лейте.

Через стихію у кількох містах вулиці фактично перетворилися на річки, а дороги та мости було зруйновано. Крім того шторм спровокував зсуви та часткове обвалення споруди дамби на малій гідроелектростанції. Друга гребля в місті Бенту-Гонсалвес також знаходиться під загрозою обвалу, повідомила влада. Місцеві жителі, які проживають поблизу, отримали наказ евакуюватися.

Фахівці вважають, що негода в регіоні спричинена зміною клімату. Сильні дощі вже обрушилися на Ріу-Гранді-ду-Сул у вересні минулого року, тоді загинули понад 50 людей.

Як повідомляли "Ми-Україна", зливи, які безперестанно йдуть у Кенії з середини березня, призвели до прориву дамби в окрузі Накуру. Станом на цю годину відомо про щонайменше 40 загиблих осіб

Головне