Після ударів по українським портам росія сама зіткнулась з проблемами в експорті зерна

Після ударів по українським портам росія сама зіткнулась з проблемами в експорті зерна

Відсутність у росії кораблів і зниження інтересу західних зернотрейдерів до бізнесу з Москвою збільшують витрати на перевезення російської пшениці в той час, як війна в Україні точиться в небезпечній близькості до життєво важливих шляхів постачання у Чорному морі. Про це повідомляє Reuters.

Як зазначають автори публікації, президент росії Володимир Путін пообіцяв замінити українське зерно російськими постачаннями в Африку після того, як Москва в липні вийшла із "зернової угоди", що забезпечувала безпечний прохід українського продовольчого вантажу в Чорному морі, запровадивши де-факто блокаду та атакуючи сховища в ході військової ескалації.

"Відповідь України, атаки морськими безпілотниками на російський нафтовий танкер і військовий корабель на її військово-морській базі в Новоросійську, поруч із великим зерновим і нафтовим портом, додала нових небезпек для транспорту в Чорному морі, — пише видання.

При цьому Едуард Зернін, голова російського союзу експортерів зерна, посилався на потенційне посилення, як він назвав, "прихованих санкцій", які "можуть призвести до збільшення витрат на фрахт і страхування" для росії.

"Це відобразиться на рівні цін на пшеницю та інші зерна на світовому ринку", — сказав Зернін у коментарі Reuters.

Як писали "Ми-Україна" раніше, перший заступник голови Міністерства аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький розповів, що у 2023 році в Україні може бути зібрано до 55 млн тонн зернових культур.

Головне