Після ордеру на арешт Путіна і Львової-Белової росіяни змінили тактику щодо українських дітей, - Лубінець

Після ордеру на арешт Путіна і Львової-Белової росіяни змінили тактику щодо українських дітей, - Лубінець

Росіяни продовжують провадити геноцидну політику стосовно українських дітей, але тепер прикривають це новими юридичними термінами та дефініціями. Як розповів обмудсман Дмитро Лубінець в ефірі "Ми-Україна", тактику Москва змінила після того, як Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт Володимира Путіна та Уповноваженої рф з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

"Вони почали використовуй нові юридичні дефініції. Сама Львова-Бєлова , коли публічно показали відеосюжет, як вона спілкується з Путіним, визнала що "сама всиновила українську дитину". Отже цих її слів вже сота ньо не лише для того, щоб звинувачувати її, а і засудити її за воєнний злочин. Бо всиновлення прямо забороняється Женевською конвенцією і Конвенцією захистку прав дитини стосовно дітей, які мають громадянство однієї з країн, які беруть участь у міжнародному воєнному конфлікті", - сказав він.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини відзначив, що після видачі ордера на арешт Львова-Бєлова почала різко спростовувати попередні заяви.

"Вони почали публічно казати, що "нє-нє-нє це не було всиновлення, це тимчасовий захист українських дітей". Станом на зараз ми бачимо як в офіційних документах рф з'являються такі терміни як міграційні діти, нова міграційна політика - вони взагалі уникають згадок, що йдеться про українських дітей. Вони намагаються закрити це іншими термінами, щоб ніхто не міг звинуватити їх у тому, що вони насправді продовжують геноцидну політику щодо українських дітей", - пояснив Лубінець.

Він наголосив на тому, що наших дітей не просто депортують, їм забороняють використовувати українську мову, називати себе українцями. Юридично це трактується як переміщення дітей однієї етногрупи в іншу. Це явище є однією з п'яти ознак воєнного злочину, який визначається геноцидом.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у липні депутати Європейського парламенту закликали Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видати ордер на арешт самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Головне