Після обвинувачень: прихильники Трампа за тиждень скинули йому понад $7 млн на виборчу кампанію

Після обвинувачень: прихильники Трампа за тиждень скинули йому понад $7 млн на виборчу кампанію

Передвиборчий штаб екс-президента США Дональда Трампа заявив, що зібрав більш як сім мільйонів доларів на виборчу кампанію. Вказану суму прихильники політики пожертвували всього за тиждень, збір було запущено після пред'явлення йому федеральних обвинувачень 8 червня , пише Reuters.

"Президент Трамп зібрав понад 6,6 мільйона доларів і продовжує рахувати з того часу, як неосудний Джек Сміт (спецпрокурора США, який веде справу проти Трампа - ред.) оголосив про його політичне переслідування", — вказано у повідомленні штабу екс-лідера США.

У Трампа згодом уточнили, що сума вже перевищила сім мільйонів.

Нагадаємо, 8 червня Велике федеральне журі висунуло колишньому президенту США Дональду Трампу звинувачення за сімома епізодами. Усі вони стосуються справи з неправомірним поводженням з понад 100 секретними документами.

Сам Трамп заявив, що це все "атака з боку демократів", яка має на меті "вибити" його з перегонів та нашкодити республіканцям. Опитування Reuters/Ipsos, проведене 12 червня, продемонструвало, що його тактика спрацювала. Дані показали, що переважна більшість республіканців — близько 81% — вважають звинувачення проти екс-лідера США політично вмотивованими.

Попередній сплеск донатів відбувся після винесення Трампу вироку у справі з зіркою фільмів для дорослих Стормі Деніелс. Тоді сім мільйонів доларів було зібрано всього за три дні.

Як писав “Ми-Україна” раніше, у травні колишня підлегла Руді Джуліані – екс-адвоката Трампа та мера Нью-Йорку в 1994-2001 роках – обвинуватила його у неодноразових сексуальних домаганнях до неї. Позов до суду подала Ноель Данфі, яка працювала його помічницею.

Головне