Після удару по "Новочеркаську" росіяни вивели залишки флоту з Феодосії, - Братчук

Після удару по

Влучний удар ЗС України по ВДК "Новочеркаськ" у Феодосії призвів до того, що окупанти поспіхом вивели звідти всі свої військові кораблі. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук.

"Йдеться про мінний тральщик "Александрит", рятувальний буксир "Капітан Гур’єв", і ще один військовий корабель, який теж з Феодосії просто втік. Тому простріляна мішень, розвідана, і операція проведена суперово", - зазначив він.

Братчук додав, що великі десантні кораблі росіяни використовували як поромні переправи. Перш за все, ними постачали бойову техніку, озброєння та БК. 

Окрім військових кораблів з порту Феодосії втікли також і зерновози. Їх вивели в бік Керчі, оскільки "їм там тепер небезпечно". 

"Однак і Керч сьогодні не гарантує безпеку", - наголосив військовий експерт.

Як відомо, днями ВДК "Новочеркаськ" був атакований в районі Феодосії українською тактичною авіацією з використанням крилатих ракет. Російська сторона удар по судну визнала, проте заявляє, що той лише отримав пошкодження. За непідтвердженою наразі інформацією, корабель у момент атаки міг був завантажений "шахедами". Братчук допускає, що на борту могли також бути і "Калібри".

Світлини з місця "прильоту" по "Новочеркаську" показують, що від нього залишився лише залізний скелет. Крім того, внаслідок детонації могли бути пошкоджені й кораблі забезпечення чи портова інфраструктура. РосЗМІ пишуть, що 33 моряки ВДК вважаються зниклими безвісти після удару, ще 23 особи поранені.

Як писав "Ми-Україна" раніше, окупаційне військо дещо підтягнуло резерви під Авдіївку і стало знову активно застосовувати важку броньовану техніку для атак. Росіяни кидають під місто все найкраще, що мають, однак зазнають величезних втрат.

Головне