Підробив документи, щоб поїхати на Кариби: ДБР повідомило про підозру судді з Броварів

Підробив документи, щоб поїхати на Кариби: ДБР повідомило про підозру судді з Броварів

Державне бюро розслідувань (ДБР) висунуло підозру судді міського районного суду Броварів Київської області, який фальсифікував документи, щоб здійснити круїз країнами Карибського басейну під час воєнного стану.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Співробітники ДБР у співпраці з СБУ оголосили підозру судді міськрайонного суду Броварів, який за допомогою підроблених документів виїхав за кордон на відпочинок. Підозра також була висунута адвокату, який допомагав виготовити фальшиві документи. Встановлено, що суддя під час воєнного стану вирушив на круїзний лайнер по країнах Карибського басейну.

У ДБР з'ясували, що підозрюваний разом зі знайомим адвокатом підробили запрошення для участі в конференції у Відні, яка нібито була присвячена питанням допомоги переселенцям, сім'ям з дітьми та дітям-сиротам з України до ЄС. На основі цього фальшивого документа судді видали службове відрядження за кордон.

Пресслужба СБУ повідомила, що судді та його спільнику-адвокату висунули підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: чч. 2, 5 ст. 27, чч. 3, 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут або використання підроблених документів, печаток, штампів за попередньою змовою групою осіб); ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Ці комплексні заходи проводилися під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у ГУР відповіли, чи можуть дрони Magura знищити Кримський міст.

Головне