Підпалила авто нацгвардійця за гроші: на Кіровоградщині затримали поплічницю РФ

Підпалила авто нацгвардійця за гроші: на Кіровоградщині затримали поплічницю РФ

На Кіровоградщині правоохоронці викрили та затримали 28-річну жительку Олександрії, яка співпрацювала з російськими спецслужбами. Як інформує СБУ, за завданням ворога, зрадниця здійснила підпал автівки військовослужбовця Нацгвардії.

"Фігурантка умисно підпалила службовий пікап інструктора підрозділу спецпризначення "Омега" Національної гвардії. Для вчинення злочину жінка придбала легкозаймистий розпалювач та відслідкувала місце паркування авто українського захисника", - йдеться у повідомленні. 

Свої дії жінка зафіксувала на відео за допомогою власного телефону, щоб надати звіт замовникам. За виконання цього злочинного "завдання" зрадниці було обіцяно винагороду у розмірі 10 000 гривень.

"Відеозйомки агресор планував використати для проведення спеціальних інформаційних операцій, які мали "розганяти" фейк про наявність антиукраїнського підпілля на Кіровоградщині", - додали в СБУ.

Злочинницю зловили тієї ж доби. Наразі підозрювану затримано та взято під варту. Їй інкримінують перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, також вивчається можливість додаткової кваліфікації її злочину за статтею про держзраду. Жінці "світить" довічне. 

Нагадаємо, суд виніс вирок жителю Івано-Франківська – учаснику міжрегіональної агентурної мережі ФСБ рф. Чоловік погодився "зливати" ворогу стратегічні об’єкти, за що отримав сім років в'язниці

Як писав "Ми-Україна" раніше, СБУ висунула звинувачення працівнику залізниці, якого підозрюють у колабораціонізмі. За даними слідства, цей робітник передавав російським загарбникам інформацію про пересування військових потягів Збройних Сил України.

Головне