Підозрюваній в нарузі над могилами військових призначили судово-психіатричну експертизу

Підозрюваній в нарузі над могилами військових призначили судово-психіатричну експертизу

Слідство перевірить, чи є жінка, підозрювана в пошкодженні могил військових у Києві, їй призначили судово-психіатричну експертизу. Про це повідомила заступниця начальника відділу комунікації поліції Києва Анна Страшок в ефірі нацмарафону.

Якщо експертиза визнає 60-річну жінку осудною, їй загрожуватиме до семи років позбавлення волі.

"Вона мотивів свого вчинку ніяк не пояснює. У нас є підстави вважати, враховуючи її поведінку і вчинок, який вона здійснила, що в неї є певні розлади здоров'я", - зазначили у поліції.

Особу жінки встановили співробітники Печерського управління поліції за допомогою аналітиків кримінального аналізу на основі даних камер спостереження.

"Вона перебуває в приміщенні Печерського управління поліції, де з нею відбуваються першочергові слідчі дії", – розповіла представниця Нацполіції.

Нагадаємо, підозрювану у вчиненні наруги над могилами загиблих захисників України - Дмитра Коцюбайла с позивним "Да Вінчі", Андрія Пильщикова з позивним "Джус", а також Павла Петриченка - затримали. Про це повідомили у прокуратурі. З нею працюють правоохоронці.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у столиці 20 червня стався обурливий випадок наруги над могилами українських військових, які віддали своє життя за свободу та незалежність рідної землі. Вночі невідомі зловмисники пошкодили місця поховання Героїв України Дмитра Коцюбайла ("Да Вінчі"), Андрія Пільщикова ("Джуса") та Павла Петриченка на Аскольдовій могилі в Києві.

 

Головне