Підлітки палили об’єкти “Укрзалізниці” на Чернігівщині за вказівкою росіян: їм загрожує довічне ув’язнення

Підлітки палили об’єкти “Укрзалізниці” на Чернігівщині за вказівкою росіян: їм загрожує довічне ув’язнення

Правоохоронці затримали організовану групу підпалювачів, які на замовлення ворога підпалювали релейні шафи “Укрзалізниці” на Чернігівщині.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Як стало відомо, росіяни запропонували роботу 15-річному мешканцю Ніжинського району, коли той активно шукав “легких заробітків” у Telegram.

В свою чергу юнак залучив до підривної діяльності ще двох своїх однокласників та знайомого. Залучення людей до угрупування - інструкції ворога.

Спочатку підлітки встановлювали геолокації залізничного обладнання, а згодом за допомогою легкозаймистої суміші підпалювали його.

Діючи за такою схемою вони пошкодили релейну шафу, яка відповідає за безпечний рух поїздів на стратегічно важливій ділянці залізниці.

“Правоохоронці затримали всіх чотирьох підпалювачів по гарячих слідах, а замість грошей з рф їм загрожує довічне ув’язнення”, - зазначили у СБУ.

Затриманим підліткам повідомлено про підозру за диверсії, вчинені за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану.

Наразі зловмисники перебувають під вартою. 

Нагадаємо, суд Харкова засудив колишнього лісничого з Балаклії до 6,5 років ув'язнення за співпрацю з окупантами під час захоплення міста.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, СБУ затримала двох осіб, яких підозрюють у встановленні прихованих відеокамер поблизу стратегічних об'єктів у Полтавській та Сумській областях. У разі доведення вини їм загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Головне