Петра Котіна призначили виконуючим обов‘язки голови правління Енергоатома

Петра Котіна призначили виконуючим обов‘язки голови правління Енергоатома

Петра Котіна було призначено виконуючим обов‘язки голови правління АТ "НАЕК "Енергоатом". Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів України, пише пресслужба "Енергоатома" в Telegram-каналі.

Як зазначається, відтепер президент ДП "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін стає виконуючим обов‘язки голови правління нещодавно створеного АТ "НАЕК "Енергоатом".

Водночас виконуючими обов’язки членів правління "Енергоатома" стають Хартмут Якоб, Юрій Шейко та Олександр Остаповець. У постанові уряду підкреслено, що акціонерне товариство вважається правонаступником майнових і немайнових прав та обов’язків державного підприємства "НАЕК "Енергоатом". Ті підрозділи, які були раніше відокремлені, можуть продовжувати свою роботу як відокремлені підрозділи товариства (філії, представництва).

Рішенням Кабінету міністрів було затверджено низку документів, серед яких:

  • статут АТ "НАЕК "Енергоатом";
  • положення про наглядову раду АТ "НАЕК "Енергоатом";
  • положення про принципи формування наглядової ради АТ "НАЕК "Енергоатом".

Крім того, уряд вирішив провести емісію акцій АТ. Розмір його статутного капіталу за затвердженим планом становить 306,245 млрд гривень.

Нагадаємо, державне підприємство НАЕК "Енергоатом" було реорганізовано у формі акціонерного товариства, де повна власність на його акції належить державі. Цей крок впроваджує план перетворення, затверджений Кабінетом Міністрів у червні 2023 року.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна з 2026-го зможе забезпечувати себе ядерним паливом на 50%, заявив керівник Енергоатому Петро Котін. За його словами, разом з Westinghouse Енергоатом руйнує монополію російської федерації на ринку ядерного палива.

Головне