Перші винищувачі F-16 Україна зможе отримати у червні

Перші винищувачі F-16 Україна зможе отримати у червні

Перші винищувачі F-16 можуть опинитися в українському небі орієнтовно влітку 2024 року. Про це повідомляє видання Foreign Policy з посиланням на заяви європейських лідерів на Мюнхенській конференції.

Україна знаходиться на шляху до отримання винищувачів F-16 американського виробництва в червні, повідомили два європейські чиновники.

"Я думаю, що в червні ми побачимо їх в Україні", - сказав міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас. Його слова підтвердив й інший європейський чиновник.

Український уряд очікує, що 12 пілотів пройдуть підготовку на винищувачах до кінця фінансового року в США (у вересні), повідомляють автори.

"Українська влада розраховує, що до кінця фінансового року у США (вересня, - ред.) навчання на винищувачах пройдуть 12 пілотів", - зазначають автори.

Нагадаємо, під час боїв за Авдіївку росіяни втратили загиблими 17 тисяч військовослужбовців. Про це в інтервʼю ВВС повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій.

Загальні втрати російських військових під час взяття Авдіївки склали 47 тисяч, з яких 17 тисяч — загиблі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, кількість загиблих внаслідок авіаударів по Куп’янську збільшилась до двох осіб. Про це повідомили в управлінні ДСНС Харківської області.

Рятувальникам вдалось деблокувати з-під завалів тіла двох загиблих: жінки та фрагменти тіла (попередньо чоловіка).

Головне