Перші військові КНДР будуть задіяні у зонах бойових дій вже 27-28 жовтня – Зеленський

Перші військові КНДР будуть задіяні у зонах бойових дій вже 27-28 жовтня – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський, посилаючись на дані розвідки, заявив про плани росії залучити військових з КНДР до бойових дій в Україні вже 27-28 жовтня. Про це президент Володимир Зеленський повідомив із посиланням на дані розвідки.

За його словами, це є очевидним кроком до ескалації конфлікту з боку росії. 

"Світ може чітко побачити, чого насправді хоче росія – це продовження війни", – наголосив президент, закликаючи міжнародних лідерів до принципової та сильної реакції на такі дії.

Зеленський підкреслив необхідність посилення тиску як на Москву, так і на Пхеньян для дотримання Статуту ООН та покарання за ескалацію конфлікту.

"Це очевидний ескалаційний крок росії, який має значення, на відміну від усієї тієї дезінформації, якої багато звучало в Казані цими днями", – повідомив президент.

Під час наради президенту також доповіли про ситуацію на фронті. За його словами, на Донбасі ситуація залишається складною, проте українські бригади утримують позиції та продовжують знищувати окупантів. Окремо Головнокомандувач Олександр Сирський доповів про виконання завдань у районах Курської області.

Нагадаємо, начальник Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус повідомив про посилення заходів мобілізації в області.

Як писали "Ми-Україна" раніше, сили оборони України у ніч проти 25 жовтня уразили ворожі ЗРК "Бук-М3" та знищили радіолокаційну станцію підсвічування цілей і наведення ракет ЗРК "Бук-М2".

Головне