Перші F-16 прибудуть в Україну цього року з навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - Остін

Перші F-16 прибудуть в Україну цього року з навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - Остін

У 2024 році очікується поставка перших винищувачів F-16 в Україну. Разом із літаками прибудуть навчені пілоти та обслуговуючий персонал. 

Про це голова Пентагону заявив перед початком засідання у форматі "Рамштайн". Окремо він підкреслив і те, що за останні два роки члени Контактної групи з оборони надали Україні понад 70 комплексів ППО середньої та великої дальності, а також тисячі ракет.

"Цього року в Україну почнуть прибувати більше ескадрильї подарованих F-16 разом з пілотами та обслуговуючим персоналом, навченими членами цієї Контактної групи", - заявив Ллойд Остін.

Нададуть понад 3000 одиниць бронетехніки, зокрема понад 800 основних бойових танків. 

Найвищим пріоритетом буде посилення українських систем протиповітряної оборони. За його словами, партнери зосередяться на посиленні протиповітряної оборони України шляхом надання більшої кількості систем протиповітряної оборони, ракет-перехоплювачів, артилерії та бронетехніки, щоб допомогти Україні захистити своїх громадян і повернути окуповані території.

Нагадаємо, парламентський комітет Швейцарії проголосував за виділення 5 мільярдів швейцарських франків (5,5 мільярда доларів) на допомогу Україні. Про це повідомляє видання Reuters.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Норвегія надає до 150 мільйонів норвезьких крон (13,7 млн доларів) на технічне обслуговування переданих Україні танків Leopard у Польщі.

Головне