Перша тематична конференція у продовження Саміту миру відбудеться вже у серпні, - Єрмак

Перша тематична конференція у продовження Саміту миру відбудеться вже у серпні, - Єрмак

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, що після Саміту миру планується проведення тематичних конференцій, присвячених окремим блокам Формули миру, зокрема “Енергетичній безпеці”. Перша конференція відбудеться в серпні цього року в онлайн-форматі.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Єрмак провів розширене засідання робочої групи з реалізації пункту Формули миру. “Енергетична безпека”. У заході взяли участь дипломати з близько 40 країн-партнерів та організацій, а також ключові представники української влади, включаючи заступників керівника Офісу Президента Ігоря Жовкву та Миколу Точицького, міністра енергетики Германа Галущенка та його заступницю Світлану Гринчук, радників Дарію Зарівну та Олександра Бевза.

Він також зазначив, що сумарні втрати генерації електроенергії через російські обстріли складають дев'ять ГВт. Липень цього року став найважчим місяцем через дефіцит електроенергії.

“Зараз нашим енергетикам вдалося стабілізувати ситуацію, і вже понад два тижні відключень немає. Але попереду осінньо-зимовий сезон, і ми повинні скоординувати зусилля для того, щоб запобігти новим руйнуванням і сприяти відновленню енергетичного сектору”, - сказав Єрмак.

Галущенко детально доповів про наслідки атак на енергетичну інфраструктуру. За його словами, результатом конференції має стати узгоджене комюніке з ключовими домовленостями для забезпечення енергетичної безпеки.

Як писали “Ми-Україна” раніше, українські військові тримають під контролем 74 населені пункти на території російської Курської області.

Головне