Перша партія канадських БТР LAV вирушила до України

Перша партія канадських БТР LAV вирушила до України

Канада передала Україні першу партію бронетранспортерів LAV, які зарекомендували себе як надійна техніка з високою маневровістю і адаптивністю до різних видів завдань.

Про це повідомиляє Міністерство оборони країни.

У заяві зазначено, що після проведення навчань з експлуатації та обслуговування броньованих машин медичної версії в Німеччині техніку було завантажено та відправлено в Україну. Очікується, що ці бронемашини допоможуть Україні під час оборони від російського окупаційного війська.

 

Що відомо про БТР LAV

 

Бронетранспортери LAV (Light Armoured Vehicle) зарекомендували себе як надійна техніка з високою маневровістю і адаптивністю до різних видів завдань. Завдяки міцному броньованому захисту, LAV забезпечують надійне укриття для екіпажу та пасажирів, що робить їх ефективними у бойових зонах.

Транспортери можуть бути використані для медичних та евакуаційних операцій, перевезення піхоти, а також як бойові машини підтримки. Бронетранспортери LAV оснащені сучасними системами управління та можуть нести додаткове озброєння, що підвищує їх ефективність у бойових умовах.

БТР має можливість працювати і в нічний час доби і експлуатуватися за будь-яких погодних умов. Додатково машина озброєна 7,62-мм кулеметом з боєкомплектом у 1000 патронів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російські правоохоронці виявили незвичайний вантаж на трасі Курськ — Воронеж. В цивільному КамАЗі перевозили військовослужбовців з Північної Кореї.

Головне