Переворот у рф: як прокоментували події в Міноборони та ОП

Переворот у рф: як прокоментували події в Міноборони та ОП

Так званий переворот в росії, організований ватажком російської приватної компанії “Вагнер” Євгеном Пригожиним, був передбачуваним і неминучим. Таку думку висловила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

"Імперський похід за новими землями не може перекрити внутрішні проблеми в державі. Лише загострити. Що і відбувається. Яку б державу вони не будували, в них все одно виходить "Гулаг", який рано чи пізно бунтує і ії розвалює", - написала вона.

За її словами, найбільший страх путінська імперія має перед правдою, оскільки вся вона збудована на брехні. В зайвий раз допомогла це показали війна, яку росія розв'язала в Україні торік у лютому.

"Вони завжди для царя створювали "повітряні замки" і самі в них вірили. Це така імперська особливість - роздувати власну велич та переоцінювати себе. Це іх наштовхнуло на геть неадекватне рішення - розв’язати війну з Україною без системних правдивих розрахунків власних спроможностей. Виключно амбіції та пиха", - пояснила Маляр.

Заступниця міністра наголосила, що ціна помилки для "імперії" - це її подальше існування: "воюють з нами, а знищують себе".

"Ніякої конспірології чи світової змови у цьому немає. Це природні процеси. Вони у такому виді себе знищать як держава, а ми природно переможемо, бо еволюційно готові рухатись вперед", - наголосила вона.

Переворот в росії: що кажуть в Офісі Президента

Радник начальника ОП Михайло Подоляк заявив, що українська сторона рада факту громадянської непокори в росії, але це не виправдовує жодну зі сторін - вони обидві є воєнними злочинцями. Як пише "УНІАН", за його словами, ці події - тільки початок внутрішньої трансформації політичної системи у рф, який далі виросте до повноцінної громадянської війни.

"Для нас важливо щоб росія в такому політичному вигляді переставала існувати. І ми будемо вітати будь-які прояви громадянської непокори, які будуть наростати в російській федерації", – зазначив він.

Так само, за словами Подоляка, нікуди не поділась необхідність вигнати з нашої землі всіх окупантів. А вже після цього на росію чекає хаос і перехідний уряд у підсумку. З останнім врешті, ймовірно, українська сторона перепідписуватиме мирний договір. Документ включатиме пункти про демілітаризацію країни та видачу воєнних злочинців для здійснення на ними правосуддя.

Як писав "Ми-Україна" раніше, диктатор Володимир Путін у зв’язку з останніми подіями в росії подзвонив своєму колезі з Казахстану Касиму-Жомарту Токаєву. Під час розмови лідер рф розповів колезі про те, що наразі відбувається в росії, однак підтримки він не отримав.

Головне