Перерізані кабелі у Червоному морі: у США назвали винуватця НС

Перерізані кабелі у Червоному морі: у США назвали винуватця НС

Пошкодження телекомунікаційних кабелів, прокладених по дну Червоного моря сталось внаслідок затоплення одного з комерційних суден, атакованих бойовиками воєнізованого угруповання хуситів. Про це телеканалу CBS News розповів радник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі.
 
"Ці кабелі були перерізані якорем корабля Rubymar, коли він затонув", - сказав він. 

Йдеться про британське судно, підбите хуситами 18 лютого. Після ракетного ураження борт став набирати воду поки не пішов на дно у суботу. Коли корабель тонув, його якір, як вважать у США, обірвав три кабелі, через які передаються глобальні телекомунікаційні та інтернет-дані на міжнародному рівні. 

Центральне командування США заявило, що Rubymar становить загрозу також і для довкілля. За його оцінкою, це пояснюється наявністю 21 000 метричних тонн добрив, які перебували на його борту. 
 
Як писав "Ми-Україна" раніше, минулого тижня гонконзький телеком-гігант HGC Global Communications заявив про "значні" збої в роботі мереж зв'язку на Близькому Сході. Причиною послужило "перерізання" телекомунікаційних кабелів в акваторії Червоного моря. За попередньою оцінкою, цей випадок торкнувся чверті загального трафіку між країнами Азії та Європи, а також Близького Сходу. У HGC заявили, що задля мінімізації наслідків для користувачів, компанія перенаправляє трафік та "надає допомогу постраждалим підприємствам". 

НС сталась за кілька тижнів після того, як офіційна влада Ємену попередила, що хусити можуть вдатися до атаки на телекомунікаційні кабелі на дні Червоного моря. Водночас лідер воєнізованого угруповання Абдель Малек аль-Хуті всі обвинувачення відкинув.


 

Головне