Перемовини України та Канади відбуваються вже без "протокольних реверансів", – Кулеба

Перемовини України та Канади відбуваються вже без

У Києві у п'ятницю, 2 лютого, відбулась двостороння зустріч міністрів закордонних справ Канади та України Мелані Жолі та Дмитро Кулеба. Голова українського зовнішньополітичного відомства відзначив, що відносини між двома державами дійшли рівня, коли зустрічі проходять без офіційних дипломатичних "реверансів". 

"Канада підтримує нас у двосторонньому форматі, у G7 та G20, а також у НАТО. Наші відносини вже на тому рівні, що переговори відбуваються без будь-яких протокольних дипломатичних "реверансів", ми відразу обговорюємо конкретні питання", - розповів Кулеба.

Як відомо, у п'ятницю, 2 лютого, до Києва з офіційним візитом прибула очільниця МЗС Канади Мелані Жолі. Міністерка вже провела зустріч зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою. Сторони говорили про використання заморожених активів РФ, економічну та військову підтримку України та "Формулу миру".

Нагадаємо, днями Україна і Канада провели черговий раунд перемовин щодо майбутньої двосторонньої угоди про "гарантії безпеки" – у продовження спільної декларації про підтримку України. Учасники переговорів продовжили опрацювання окремих положень проєкту майбутнього документа, обговорили його окремі блоки, а також обмінялись думками щодо планування подальшого переговорного процесу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 30 січня Україна та Бельгія підписали меморандум, який передбачає створення спільних проєктів, спрямованих на зростання потенціалу та обсягів виробництва української оборонної промисловості.


 

Головне