Пентагон спростував інформацію про скорочення поставок боєприпасів Україні на 30%

Пентагон спростував інформацію про скорочення поставок боєприпасів Україні на 30%

Міністерство оборони США відхилило твердження про те, що постачання боєприпасів стандарту НАТО для України скоротилися на 30%.

Про це повідомляє Пентагон.

Прессекретар міністерства Сабріна Сінгх під час брифінгу 21 листопада наголосила, що США продовжуватимуть забезпечувати Україну необхідними ресурсами.

"Слухайте, я б так не стверджувала. Ми змогли забезпечувати Україну тим, що їй потрібно під час контрнаступу, і ми продовжуватимемо забезпечувати Україну під час зими", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Республіканці готові змінювати позицію щодо України: що для цього необхідно

Вона зауважила, що США можуть одночасно підтримувати і Ізраїль у його боротьбі проти терористичного угруповання ХАМАС. Прессекретар також висловила необхідність допомоги Конгресу для забезпечення подальшої підтримки України. Пентагон вважає, що це єдиний спосіб продовжити надання допомоги країні.

Довідка.

21 листопада ABC News розмістило звіт, в якому український анонімний чиновник стверджував, що США значно зменшили поставки необхідних снарядів Україні стандарту НАТО - "на понад 30%", і це відбулося внаслідок війни Ізраїлю проти ХАМАС в Газі минулого місяця.

Нагадаємо, 20 листопада у США оголосили вміст нового оборонного пакету Україні на $100 млн. Що увійшло до нового пакету військової допомоги Україні?

Як писав "Ми-Україна" раніше, Нідерланди скасували борг України за зберігання "скіфського золота".

Головне