Пентагон подовжив угоду зі SpaceX на використання Starlink в Україні

Пентагон подовжив угоду зі SpaceX на використання Starlink в Україні

Пентагон продовжив контракт зі SpaceX Ілона Маска про надання інтернет-послуг Starlink в Україні ще на шість місяців, до 30 листопада. Про це повідомила прессекретарка Командування космічних систем Бонні Пойндекстер

Вартість такої угоди 14,1 мільйонів доларів. Вона забезпечує доступ до супутників Starlink, обладнання та підтримку клієнтів на умовах, які були домовлені в ході переговорів.

Станом на кінець 2022 року офіційні особи звітували, що Україна отримала 10 000 терміналів Starlink.

Американські військові високо оцінили термінали Starlink, які після великої війни забезпечують високошвидкісний інтернет-зв'язок для критично важливих комунікацій серед українських військових, а також для цивільного населення. 

Нагадаємо, оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області та слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області викрили корупційний механізм оренди об’єктів державної власності.

Як писали "Ми-Укрїна" раніше, Німеччина виділила новий пакет військової допомоги для України. До нього ввійшли, зокрема, системи протиповітряної оборони IRIS-T, реактивні системи залпового вогню Himars і танки Leopard. Про це повідомив німецький уряд.

 

Головне