Пентагон уклав контракт з Маском для забезпечення української армії Starlink

Пентагон уклав контракт з Маском для забезпечення української армії Starlink

Пентагон уклав контракт з бізнесменом Ілоном Маском для забезпечення української армії супутниковим зв'язком Starlink.

Про це заявив представник Міністерства оборони США бригадний генерал Пет Райдер під час брифінгу. За його словами, Пентагон справді уклав контракт зі Starlink. Проте деталі договору наразі не розголошуються.

"З міркувань безпеки операцій через критичний характер цих систем ми просто не зможемо надати додаткову інформацію про конкретні можливості або деталі роботи цих послуг", - наголосив генерал.

Пет Райдер також не розкрив суми контракту. Він тільки зазначив, що метою є забезпечення українських сил необхідною інфраструктурою супутникового зв'язку.

Нагадаємо, Ілон Маск спростував повідомлення, що у 2022 році обмежив роботу Starlink біля берегів Криму та зірвав атаку Києва. За його словами, система Starlink у цьому районі і так не була доступною. При цьому він визнав, що отримав від України екстрений запит активувати зв’язок усім шляхом прямування до Севастополя, але відповів відмовою.

Раніше повідомляли, що Ілон Маск таємно наказав своїм інженерам відключити Starlink у районі кримського узбережжя минулого року, аби зірвати таємний напад України на російський військовий флот.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, компанія SpaceX у суботу, 16 вересня, запустила на орбіту партію із 22 інтернет-супутників Starlink. Ракета-носій Falcon 9 була запущена з космодрому у Флориді (США). Через деякий час перший ступінь Falcon 9 повернувся на Землю, приземлившись на безпілотному кораблі в Атлантичному океані.

Головне