Пентагон придбає для України 400-500 терміналів Starlink, які Маск не зможе вимикати, – NYT

Пентагон придбає для України 400-500 терміналів Starlink, які Маск не зможе вимикати, – NYT

Пентагон схвалив угоду з компанією SpaceX про покупку для України Starlink, які засновник компанії Ілон Маск не зможе відключати. Про це повідомляє The New York Times.

У червні 2023 року очільник Міністерства оброни США Ллойд Остін схвалив угоду Пентагону про купівлю від 400 до 500 нових терміналів та послуг Starlink.

Пентагон отримує контроль над налаштуваннями сигналів Starlink на території України, щоб нові пристрої мали можливість реалізувати поставлені цілі.

Це було зроблено для того, щоб забезпечити Україні термінали та послуги для виконання завдань без остраху переривання зв’язку.

Крім того, за даними видання, доступ до Starlink також змінювався залежно від ходу війни, оскільки Росія завойовувала території, а Україна виборювала їх повернення.

В залежності від того,  як лінія фронту змінювалася, Маск використовував геолокації, щоб обмежити доступність Starlink на передовій.

Нагадаємо, американський бізнесмен Ілон Маск відмовив Збройним силам України у проханні увімкнути Starlink у районі тимчасово окупованого Криму.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Кузан розповів, скільки Україні потрібно систем Patriot, щоб закрити небо.

Головне