Партія Віктора Орбана вже пів року стрімко втрачає підтримку

Партія Віктора Орбана вже пів року стрімко втрачає підтримку

Партія прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана втрачає підтримку, з лютого 2023 року кількість прихильників впала на 400 тис. осіб.

Про це повідомив портал hvg.hu з посиланням на опитування центру Median, яке оприлюднили 4 жовтня. Як зазнається, підтримка партії чинного прем'єра зменшилася з 35% до 30%.

При цьому зростання популярності опозиції не відбулось паралельно з падінням популярності правлячої партії. З лютого також знизилася підтримка лівих і ліберальних партій. Водночас зросла підтримка націоналістичного руху "Наша Батьківщина" (Mi Hazank).

Так, через падіння кількості прихильників у "партії Фідес" вирішили провести в 204 році вибори до Європейського парламенту разом із виборами до місцевих органів влади. Як пишуть, правляча партія може отримати 46% голосів на виборах до Європарламенту. Це на 6,5 відсоткових пунктів менше, ніж у 2019 році, і на 8 відсоткових пунктів менше, ніж на парламентських виборах 2022 року.

Крім того, під час опитування 65% респондентів заявили, що все в Угорщині йде в неправильному напрямку. Лише 28% переконані, що їхня країна рухається туди, куди треба.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, якщо США не проголосують пакет нової допомоги для України – зброя закінчиться через 1-1,5 місяці.

Головне