Папа Римський: Європі бракує "креативу" для врегулювання війни в Україні

Папа Римський: Європі бракує

Папа Римський Франциск заявив, що Європі бракує "креативу" для врегулювання війни в Україні.

Про це Франциск повідомив під час апостольської поїздки до Португалії, передає видання Vatican News.

"З глибокою любов'ю до Європи та в дусі діалогу, який вирізняє цей континент, ми могли б запитати її: "Куди ти пливеш, якщо не показуєш світові шляхи миру, креативні шляхи для того, щоб покласти край війні в Україні та багатьом іншим конфліктам, що спричиняють стільки кровопролиття?", - наголосив Папа Римський.

Він також засудив ріст інвестицій у виробництво зброї. За його словами, це призводить до "виснаження автентичного людського капіталу: освіти, охорони здоров'я, держави загального добробуту".

Понтифік зазначив, що мріє про Європу, "яка використовує свої величезні таланти для врегулювання конфліктів".

Нагадаємо, Папа Римський Франциск назвав владу російської федерації своїми “братами”, закликаючи рф відновити Чорноморську зернову ініціативу.

“Я звертаюся до моїх братів, до влади російської федерації, щоб Чорноморська ініціатива була відновлена і зерно могло безпечно транспортуватися”, – заявив він.

Водночас він звернувся до людей на площі Святого Петра. Лідер католиків закликав вірян продовжувати молитися “за мученицьку Україну, де війна знищує все, навіть зерно”, назвавши це “тяжкою образою Бога”. Папа Франциск також сказав, що “крик мільйонів братів і сестер, які страждають від голоду, підіймається до неба”.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Папа Римський Франциск прийняв у Ватикані представниць Асоціації “Подружжя українських дипломатів” у середу, 28 червня. Делегація до понтифікату складалась із 18 дружин диппредставників України в різних державах світу

Головне