Папа Римський Франциск зустрівся у Ватикані з делегацією дружин українських дипломатів

Папа Римський Франциск зустрівся у Ватикані з делегацією дружин українських дипломатів

Папа Римський Франциск прийняв у Ватикані представниць Асоціації "Подружжя українських дипломатів" у середу, 28 червня. Делегація до понтифікату складалась із 18 дружин диппредставників України в різних державах світу, пише Vatican News.

Зранку дружини українських дипломатів відвідали загальну аудієнцію у Ватикані, а після обіду Папа Франциск прийняв їх "Домі святої Марти".

"Війна – це завжди поразка", – сказав Святіший Отець до делегації.

Разом з представницями асоціації до Ватикану прибув і посол України при Святому Престолі Андрій Юраш. Під час його спілкування з понтифіком, Папа Римський говорив з ним про те, як познайомився з українською духовністю. Він розповів, що знайомство сталось, коли йому було ще 11 років, у Буенос-Айресі. Тоді юний Франциск прислуговував під час Святої Літургії о. Степанові Чмілю, салезіянину, який опісля був переведений до Риму і став єпископом.

Видання зазначає, що за день до того - 27 червня - делегація дружин українських дипломатів відвідали показ фільму "Freedom on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom", режисером якого є Євгеній Афінієвський. Понтифік переглядав його у річницю повномасштабного вторгнення рф в Україну 24 лютого 2023 року.

Під час демонстрації фільму фундація "Cinema for Peace" вручила однойменну премію Папі Римському Франциску. Такою відзнакою нагороджують осіб, які через кіномистецтво розповсюджують цінності, "що сприяють вирішенню соціальних, політичних і глобальних викликів, протиставляючись війні та тероризму". Також премію було вручено Послові України, що представляв Президента Володимира Зеленського, та режисерові Афінієвському.

Як відомо, представниці Асоціації "Подружжя українських дипломатів" цими днями беруть участь у різних заходах та зустрічах, аби нагадувати світу про страждання, які російська війна принесла народу Україні. Вони закликають міжнародну спільноту не забувати про українців, які щоденно переживають обстріли агресора та страждають від болі втрат.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні Президент України Володимир Зеленський зустрівся з головним майстер-сержантом 47-ї окремої механізованої бригади “Маґура” Валерієм Маркусом. Бійці його бригади наразі долучилися до контрнаступальних дій ЗСУ і воюють на одному напрямків. 

Головне