Папа Римський закликав Палестину та Ізраїль зупинити бойові дії

Папа Римський закликав Палестину та Ізраїль зупинити бойові дії

Папа Римський Франциск закликав Палестину та Ізраїль зупинити бойові дії, які розпочались у суботу, 7 жовтня, після нападу бойовиків ХАМАС на південь Ізраїля.

Про це повідомило видання Vatican News.

"З тривогою і скорботою стежу за тим, що відбувається в Ізраїлі, де насильство спалахнуло з ще більшою жорстокістю, спричинивши сотні смертей і поранень. Висловлюю своє співчуття сім'ям загиблих, молюся за них і за всіх тих, хто переживає години терору і горя", - наголосив Папа.

Він також висловив сподівання, що зупиняться атаки і зброя, і "прийде розуміння того, що тероризм і війна не ведуть до жодного вирішення, а лише до смерті і страждань багатьох невинних людей". Папа Римський заявив, що кожна війна – це поразка. Водночас він закликав молитися за мир в Ізраїлі та Палестині.

Крім того, Папа Франциск згадав і про Україну. За його словами, необхідно й надалі просити дару миру для багатьох країн світу, зокрема, і для України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Папа Римський Франциск заявив, що його недавні висловлювання про росію, сприйняті в Україні як похвала імперіалізму, були невдало сформульовані.

Головне