Pantone представив символічний колір прийдешнього 2024 року

Pantone представив символічний колір прийдешнього 2024 року

Інститут кольору Pantone, як і щороку у грудні, назвав головний колір наступного року. Свій вибір фахівці зупинили на відтінку PANTONE 13-1023 - Peach Fuzz ("Персиковий пух"). 

Обраний символічний колір Pantone схарактеризували як "оксамитовий ніжний персик, всеосяжний дух якого збагачує розум, тіло та серце".

"Peach Fuzz – це сердечний персиковий відтінок, що дарує відчуття ніжності та несе в собі послання турботи, спільності та співпраці", – описали його в Інституті.

Він "створює атмосферу спокою, пропонуючи нам простір, де можна бути, відчувати, зцілюватися та процвітати".

Менеджерка Pantone Леатріс Ейсма зазначила, що обрано колір, що сяє теплом і сучасною елегантністю, який перегукується з людським вродженим прагненням до близькості та зв'язку. Вона описала Peach Fuzz як "відтінок, який резонує зі співчуттям та пропонує тактильні обійми".

"Ми живемо в час потрясінь у багатьох аспектах нашого життя. Колір слугуватиме нагадуванням про те, щоб уповільнити темп і подбати про себе та одне про одного", — сказала вона. 

Нагадаємо, кольором 2023 року став Viva Magenta - "анімований червоний колір", який "сприяє експериментам і вільному самовираженню"та "вібрує бадьорістю та енергією". Для 2022 року Pantone обрав Very Peri - фіолетово-червоний колір, що демонструє радісний настрій і динамічність. 

У 2021 році в Pantone відійшли від традицій та назвали одразу два кольори-символи року - Pantone 17-5104 Ultimate Grey і Pantone 13-0647 Illuminating (відтінки сірого та жовтого). 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у листопаді Оксфордський словник обрав слово 2023 року. Ним виявилось слово "rizz", що означає стильність, чарівність чи привабливість.

Головне