Палає Канарський острів Тенерифе: за добу площа лісової пожежі збільшилась в шість разів

Палає Канарський острів Тенерифе: за добу площа лісової пожежі збільшилась в шість разів

На іспанському Тенерифе вирує потужна лісова пожежа. Площа, охоплена вогнем, зросла з 300 га з вечора 15 серпня до 1800 га на сьогодні, інформує Reuters.

"Пожежа вийшла з-під контролю… перспективи не є позитивними. Наша ціль - оборонна, щоб вогонь не продовжував просуватися. Будемо проводити операції щодо захисту майна мешканців", - сказав лідер регіону Фернандо Клавіхо.

Для приборкання пожежі влада задіяла 14 літаків, а також 250 вогнеборців і військових.

Синоптики не виключають, що найближчим часом в регіоні буде спостерігатися посилення вітру. Це, своєю чергою, може призвести до більш інтенсивної пожежної активності.

У зв'язку з обстановкою на острові голова ради Тенерифе Роза Давіла оголосила про перекриття всіх доступів до гір, включаючи з "улюбленцем туристів" - вулканом Тейде.

Окрім того, місцева влада оголосила про евакуацію людей з п'яти сіл острова. Водночас два аеропорти Тенерифе продовжують роботу у штатному режимі.

Як відомо, минулого тижня Канарські острови накрила чергова хвиля спеки. Це явище суттєво підвищило ризик лісових пожеж.

Нагадаємо, лісові пожежі в Канаді добираються до міст, влада розпорядилась про термінову евакуацію людей з Північно-Західних територій. Йдеться про столицю провінції – місто Єллоунайф та ще декілька наближених до неї населених пунктів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, наприкінці липня генсек ООН Антоніу Гутерріш заявив, що на планеті настала “ера глобального кипіння” та наголосив на необхідності всім країнам об’єднатися для відвернення катастрофи.

Головне