"Оппенгеймер" став найкасовішим біографічним фільмом в історії

Фільм Крістофера Нолана "Оппенгеймер" про творця ядерної бомби став рекордсменом касових зборів серед біографічних фільмів за всю історію кінематографа. Про це повідомив американський TheWrap, який оглядає індустрію розваг.

За дев'ять тижнів у кінотеатрах "Оппенгеймер" зібрав 912,7 мільйонів доларів. Так він подолав попередній рекорд серед байопіків, встановлений оскароносним фільмом про Фредді Мерк’юрі "Богемна рапсодія", який зібрав 902 мільйони доларів у 2018 році (без коригування інфляції).

Інсайдери розповіли TheWrap, що Universal не очікувала такого успіху. Коли студія укладала угоду з режисером Крістофером Ноланом, то розраховувала, що стрічка збере у прокаті близько пів мільярда.

Натомість "Оппенгеймер» став третім найкасовішим фільмом 2023 року після "Барбі" (яка зібрала 1,41 мільярдів доларів) і "Братів Супер Маріо в кіно" (1,36 мільярдів доларів). Також цей фільм Нолана став третім найкасовішим у його кар’єрі після "Темного лицаря" (один мільярд доларів) і "Темний лицар повертається" (1,08 мільярд доларів).

"Оппенгеймер" може досягти показника в один мільярд доларів, але для цього потрібно, щоби фільм продовжували крутити в кінотеатрах ще кілька тижнів. У цьому можуть допомогти увага до нагород і перевипуски в кінотеатрах.

Як писали "Ми-Україна" раніше, фентезі-комедія “Барбі” стала найкасовішим фільмом в історії Warner Bros. – у світовому прокаті стрічка зібрала 1,342 мільярди доларів. Фільм про ляльок посунув з першого місця “Гаррі Поттер та Смертельні реліквії: Частина 2‎” у рейтингу найкасовіших стрічок Warner Bros. Цей рекорд тримався 12 років.

Головне