Операція на півдні Гази буде "не менш потужною, ніж на півночі", - ЦАХАЛ

Операція на півдні Гази буде

Ізраїль розпочав проведення наземної операції на півдні сектору Гази. Операція буде "такою ж потужною, як і на півночі сектору Гази".

Про це повідомив начальник штабу ЦАХАЛ Герці Халеві, передає The Times of Israel.

За його словами, учора та сьогодні були ліквідовані командири батальйонів ХАМАС, керівники рот та численні бойовики. Операція на південному напрямку буде "такою ж потужною, як і на півночі сектору Гази", і призведе до значних результатів.

За даними журналістів, сьогодні ізраїльські танки були помічені на північ від міста Хан-Юніс, що розташоване на південному кінці анклаву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Примусово, а не силоміць: за якими правилами проходить обов'язкова евакуація дітей зі сходу та півдня України

Нагадаємо, Ізраїль має у планах створення буферної зони на кордоні зі Смугою Гази після повного завершення бойових дій. Такий крок, на переконання Тель-Авіва, зможе унеможливити майбутні напади.

Варто додати, що Збройні сили Ізраїлю 1 грудня відновили бойові дії проти ХАМАС на території сектору Гази після семиденного перемир'я. Ізраїльська сторона заявила, що бойовики порушили домовленості, здійснивши спробу ракетного удару. Від 2 грудня ЦАХАЛ завдав ударів по цілях на півдні анклаву Газа, де за день до цього ізраїльські військовослужбовці розкидали листівки з попередженнями для місцевих мешканців.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни депортували з території України ще 100 людей.

Головне