Оновлення авіапарку Данії затримується через технологічні проблеми, - ЗМІ

Оновлення авіапарку Данії затримується через технологічні проблеми, - ЗМІ

Оновлення авіапарку Данії винищувачами п’ятого покоління F-35А затримується через технологічні проблеми в американській компанії-виробника.

Про це повідомило агентство Bloomberg. Як зазначається, винищувачі F-35А мають замінити винищувачі F-16 в авіапарку Данії. Останні збираються відправити на потреби Сил оборони України.

Проте наразі через технологічні проблеми, які виникли у виробника Lockheed Martin Corp., є ризик затримки оновлення парку.

Міністр оборони Данії Трольс Лунд Пульсен наголосив, що наразі немає чіткої картини того, коли прибудуть винищувачі F-35 Joint Striker Fighters. Так сталось через проблеми з оновленням програмного забезпечення, яке використовується літаком. За його словами, зараз він веде діалог з колегами зі США, аби знайти рішення.

Раніше міністр вже казав, що літаки, які спочатку мали прибути в країну в першій половині 2024 року, будуть відкладені щонайменше на шість місяців. Водночас він зазначив, що затримки не вплинуть ні на надання Україні літаків F-16, ні на будь-які зобов’язання Данії в рамках Північноатлантичного альянсу.

Як відомо, на сьогоднішній день Данія отримала чотири з 27 замовлених літаків.

Нагадаємо, спеціальну структуру для інтеграції західних винищувачів F-16 в Україні створили при Міністерстві оборони. Вже представлено концепцію цієї структури західним партнерам у Копенгагені.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Данія передала Україні унікальні морські безпілотники SeaBat. Ця техніка є важливою для військових моряків.

Головне