ЗМІ: росія готує диверсії по всій Європі

ЗМІ: росія готує диверсії по всій Європі

Кремль готує диверсії у низці країн Європи. Про це пише Financial Times з посиланням на джерела.

Видання зазначає, що спецслужби країн Європи розіслали своїм урядам листи з попередженнями про підготовку росією вибухів, підпалів та атак на європейському континенті. При цьому зазначається, що рахуватися з можливими жертвами серед цивільного населення росіяни не збираються.

За даними розвідки, вони уже мають підтвердження актів саботажу у різних країнах. Так, у Німеччині, в Баварії, затримали двох чоловіків за підозрою у шпигунстві за військовими та логістичними об’єктами. А у Великій Британії сталося займання на складі з вантажами допомоги для України.

Також зазначається, що диверсії, які готує рф, будуть спробою Кремля здійснювати максимальний тиск на Європу. Все це становить масштабну загрозу для країн НАТО.

Крім того FT пише, що російський диктатор Володимир Путін зараз відчуває себе "підбадьореним", оскільки становить загрозу для Європи.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент Фінляндії Олександр Стубб вважає удари по російських НПЗ вельми прийнятними, оскільки росія "розуміє тільки таку мову". 

Головне