Омбудсман Лубінець звернувся до СБУ щодо дій Ірини Фаріон

Омбудсман Лубінець звернувся до СБУ щодо дій Ірини Фаріон

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до Служби безпеки України щодо дій мовознавиці Ірини Фаріон, яка опублікувала в мережі дані про студента з окупованого Криму.

Про це Лубінець заявив у своєму Telegram-каналі. За його словами, у середу, 8 листопада, Фаріон опублікувала скриншот листа студента з Криму. Наразі стало відомо, що юнаком "займається" російський окупаційний "Центр боротьби з екстремізмом МВС рф".

Лубінець зазначив, що народна депутатка парламенту 7-го скликання мала б знати, наскільки необхідно захищати персональні дані. Проте вона відкрито повідомила прізвище, ім’я та місце навчання юнака, який перебуває на території тимчасово окупованого Криму, що дало змогу росіянам знайти його. Крім того, екснардепка мала б розуміти, який тиск чинять росіяни на людей з проукраїнською позицією на півострові. 

Омбудсман заявив, що через такі дії мовознавиці під загрозу біли поставлені безпека та життя хлопця на ТОТ. Фаріон, як наголосив посадовець, вчинила кримінальне правопорушення та підіграла російським окупантам.

"Тож я у зв’язку з фактом розголошення конфіденційної інформації звернувся до Служби безпеки України для належного реагування! Аби дії громадянки України проаналізували належним чином і надали юридичну оцінку", - повідомив Дмитро Лубінець.

Крім того, на дії Фаріон відреагувала представниця президента України в Криму Таміла Ташева на своїй сторінці у Facebook. За її словами, це ницість та злочин.

"Як Представник Президента України в АР Крим буду вчиняти дії, щоб притягнути до відповідальності за означені дії дану громадянку", - зазначила Ташева.

, -

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, після чергового мовного скандалу, спричиненого заявами української мовознавиці Ірини Фаріон про російськомовних українських захисників, проукраїнськи налаштовний житель окупованого Криму Максим Глєбов написав їй листа, в якому підтримав її позицію. Після того, як філологиня виклала в мережу скрін їхнього листування, до хлопця навідались російські силовики.

Головне